Pagini

luni, octombrie 31, 2011

Halloween - partea I

Boo... de Halloween...

Multi dezagreeaza aceasta sarbatorea. Li se pare gorteasca. Multi o iubesc. Casele lor arata decupate dintr-un film horror. Personal, nu sunt un fan al halloween - ului , dar iau parte la eveniment. Ma costumez, mi-am pus un paianjen gigant pe usa, am cioplit dovlecii. . Copii se bucura, desi, uneori, pare morbid.
Este o iesire din rutina zilnica. Este un pumn dat in fata mortii (desi ea iese intodeauna invingatoare), radem de monstrii imitandu-i.

Multi cred ca este o sarbatoare americana preluata de la celti. Gresit. Nu intru in istorie, google stie mai bine. Dar ceea ce este intersant, aproape toate popoarele, de la americani, indieni si chinezi pana la triburile africane din jungla, deopotriva celebreaza ziua mortilor. Diferit , bineinteles, dar esenta este aceeasi.

De aceea ii contest pe contestatarii halloweenului. Poate ca nu este o sarbatoare prea draguta, dar face parte din traditie. Si ca roman emigrat in Canada, ma integrez. Am invatat ca intr-o casnicie trebuie sa mai lasi si de la tine. Ca daca te-ai insurat de voie, accepta si patile care tie ti se par urate si invata-le sa le iubesti. Numai asa poti fi fericit. Daca nu, divorteza, nu te chinui. Love me or leave me. !

Deci , Booooooooo!!!!!! Trick or treat...