Pagini

marți, ianuarie 21, 2014

Nu este un om bun

A crezut ca este. Fals. Si se chinuie sa fie fals, sa arata o fata "'umana", asa cum oamenii sunt si fac in general. Multe adjective.
A schimbat continentul, crezand ca se schimba pe sine. A spart toate oglinziile in care isi vedea reflectia omului mediocru. Pentru o vreme , a reusit. Dar timpul l-a vanat cu salbaticie, punandu-i capcane senile, capturand in final fiara si  aratandu-i chipul uman intr-un ciob de sticla de bere. Si-njura. Dar nu are voie. Se opreste, si-njura-n gand. dar nu se-aude. Tacerea-l mananca pe dinanuntru ca putreziciunea-n lemn. Si nu tace. Si plateste. Si tace. Plateste din nou. Orice are face, cum s-ar intoarce, plateste. 
Nu este un om bun, dupa standarde inventate. De zei, de oamenii, de natura, cine mai stie. Buni sunt cei ce zambesc. Buni sunt cei ce vorbesc mieros. Buni sunt cei ce-ti ofera o bere gratis. Buni sunt toti cei carora cred ca le pasa. Ar vrea sa fie bun. Dar nu poate. Nu a fost programat pentru asta. 
Se-ntoarce, si vede lumina. Un beep scurt anunta ca alimentarea bateriilor este completa iar becul rosu al statie se stinge lasand loc flashului verde flourescent. Coltul fantei din aliajul de titan ce ajuta la degajarea aerului fierbinte creat de vortexul intern se misca. Zambeste. O noua zi. 
Nu este un om bun. Nu este un om.  

Niciun comentariu: